pierwsze dania 14.03.2022

marynata z kapustą

50 min
4 porcje
Marynata z kapustą
qwartm, stock.adobe.com
0

W tradycyjnej rosyjskiej marynacie nie ma kapusty. Zwykle są to pikle, solanka, kasza i warzywa korzeniowe. Ale dlaczego nie poeksperymentować z innymi znanymi warzywami? Co więcej, okazuje się bardzo smaczny i satysfakcjonujący!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj kapustę, posiekaj cebulę i pokrój marchewki w paski. Pokrój ziemniaki w kostkę.

Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości.

Wyślij jęczmień do wrzącego bulionu. Po 10 minutach dodaj kapustę, smażenie i ziemniaki.

Gotuj, aż warzywa się ugotują, a na koniec dodaj pokrojone ogórki, zioła i przyprawy. Gotuj przez kolejne 5 minut i wyjmij z pieca.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy