Do marynaty można użyć szerokiej gamy marynowanych lub kiszonych ogórków. Radzę wypróbować kilka różnych opcji, aby wybrać dla nich dokładnie ten, najlepszy i ulubiony. Dzielę się z wami sprawdzonym domowym przepisem.
Składniki
- bulion warzywny - 1.5 L
- ogórek solanka - 150 ml
- ogórki (kiszone) – 4 kawałki
- jęczmień (lub ryż) – 100 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogury w plasterki, ziemniaki w kostkę, a marchewki w kostkę. Posiekaj cebulę.
Zagotuj jęczmień w bulionie zgodnie z instrukcją. 10 minut przed końcem dodaj ziemniaki.
Dodaj cebulę z marchewką i gotuj, aż warzywa się ugotują.
Dodaj ogórki, solankę i przyprawy, gotuj zupę przez kolejne 2-3 minuty i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy