pierwsze dania 22.01.2022

lagman z jagnięciną i makaronem

1 godz. 55 min.
6 porcji
Lagman z jagnięciną i makaronem
zakiroff, stock.adobe.com
0

Nie chcesz długo gotować domowego makaronu? Nie ma znaczenia, lagman okazuje się bardzo smaczny z gniazdami makaronu. Teraz Można je kupić w prawie każdym sklepie. Opowiadam bardzo prosty i pyszny przepis na orientalną zupę z jagnięciną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jagnięcinę, pokrój i gotuj w osolonej wodzie z liściem laurowym przez 1 godzinę.

Wyłowić łyżką cedzakową, lekko ostudzić i pokroić na małe kawałki.

Pokrój pomidory, marchewkę i obraną cebulę.

Rozgrzej olej w głębokim kotle, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.

Dodaj mięso, pomidory i sos chili. Kontynuuj gotowanie przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Pokrój czosnek na pół wzdłuż, umieść obie połówki w kotle.

Dodaj całą ostrą paprykę, wlej pozostały bulion i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut pod przykryciem.

Posolić, zdjąć z ognia i odstawić na 15 minut pod przykryciem.

Osobno w osolonej wodzie ugotuj makaron do miękkości.

Połóż makaron na talerzu, wlej zupę z jagnięciną, posyp posiekaną zieloną cebulą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy