Każda kremowa zupa natychmiast się zmienia, jeśli zamiast zwykłej śmietanki dodasz mleko kokosowe. Tym razem proponuję poeksperymentować z daniem z brokułów. A odrobina mięty nada jej jeszcze więcej świeżości, lekkości i oryginalności.
Składniki
- brokuły - 1 Kochan
- ziemniaki - 2 kawałki
- bulion warzywny - 700 ml
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- mleko kokosowe - 100 ml
- mięta - 3 gałązki
- czosnek - 4 ząbki
- pietruszka - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj brokuły i ziemniaki w bulionie warzywnym i zmiksuj blenderem.
Dodaj tam czosnek i wszystkie zioła i ponownie posiekaj.
Wlej mleko kokosowe do pożądanej konsystencji, podgrzej zupę i dopraw.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy