Bardzo trudno wyobrazić sobie ukraiński barszcz bez kapusty. Ale w rzeczywistości nie jest to wcale niezbędny składnik tradycyjnych przepisów. Dzisiaj powiem Ci, jak łatwo się bez niego obejść i co jeszcze dodać do takiego barszczu.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- ziemniaki - 300 g
- Burak - 3 kawałki
- marchew - 3 kawałki
- fasola (gotowane lub konserwowane) – 200 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj kurczaka i ziemniaki, włóż do miski wolnowaru i przykryj wodą.
Włącz tryb gotowania zup na godzinę.
Po pół godzinie dodaj pokrojone w paski buraki i marchewkę.
7 minut przed końcem programu dodaj fasolę i przyprawy. Gotuj Barszcz do miękkości.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy