pierwsze dania 22.01.2022

bulion grzybowy z pieczarek

35 min
4 porcje
Bulion grzybowy z pieczarek
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Bulion grzybowy to świetna baza do zup i sosów. Jeśli uważasz, że naprawdę pyszny i aromatyczny bulion pochodzi tylko z grzybów leśnych, mam dla Ciebie świetną wiadomość. Pieczarki nie są gorsze!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pieczarki i warzywa na kawałki średniej wielkości i zmiażdż czosnek nożem.

Podsmaż cebulę z marchewką na oliwie z oliwek na złoty kolor.

Napełnij wszystkie składniki wodą, zagotuj i gotuj przez około pół godziny.

7 minut przed końcem gotowania dodaj liść laurowy, sól i przyprawy.

Jeśli bulion jest potrzebny w czystej postaci-odcedź go przez gazę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy