pierwsze dania 18.02.2022

zupa grochowa puree z serem

25 min
4 porcje
Zupa grochowa puree z serem
la_vanda, stock.adobe.com
0

Wolę gotować taką zupę puree z młodego lub mrożonego groszku. Po pierwsze, w porównaniu z suszonym ma zupełnie inny smak. Po drugie, danie nabiera Delikatnego limonkowego odcienia. I wreszcie, to po prostu doskonałe połączenie z serem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj bulion, dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj do miękkości.

Dodaj groszek i gotuj przez kolejne 5 minut.

Dodaj posiekane zioła z przyprawami i zmiksuj wszystko w blenderze.

Ponownie podgrzej zupę, dodaj starty ser i gotuj, aż się rozpuści.

Dopraw zupę zmiażdżonym czosnkiem i wymieszaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy