Wolę gotować taką zupę puree z młodego lub mrożonego groszku. Po pierwsze, w porównaniu z suszonym ma zupełnie inny smak. Po drugie, danie nabiera Delikatnego limonkowego odcienia. I wreszcie, to po prostu doskonałe połączenie z serem.
Składniki
- rosół z kurczaka - 1 L
- ziemniaki - 2 kawałki
- groszek (zielony) – 600 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- czosnek - 3 ząbki
- ser - 80 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj bulion, dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj do miękkości.
Dodaj groszek i gotuj przez kolejne 5 minut.
Dodaj posiekane zioła z przyprawami i zmiksuj wszystko w blenderze.
Ponownie podgrzej zupę, dodaj starty ser i gotuj, aż się rozpuści.
Dopraw zupę zmiażdżonym czosnkiem i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy