pierwsze dania 22.01.2022

zupa z wołowiną i pomidorkami koktajlowymi

1 godz. 15 min.
6 porcji
Zupa z wołowiną i pomidorkami koktajlowymi
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Przepyszna zupa najlepiej przywraca siłę. Proponuję dziś ugotować go z wołowiną i pomidorkami koktajlowymi. Danie okazuje się bogate, a jednocześnie dość płynne. Bez ziemniaków, makaronu i innych dodatków do gęstości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, obierz i pokrój na średniej wielkości kawałki.

Włóż mięso do garnka, dodaj liść laurowy, czarny pieprz, zimną wodę i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Obierz cebulę i wrzuć do garnka w całości. Gotuj przez 20 minut, Złap i wyrzuć.

Opłucz pomidory, obierz łodygi i wlej do rondla.

Dodaj sól, czosnek przepuszczony przez prasę i wyłącz po 4 minutach.

Podawaj zupę w głębokich talerzach, obficie posypując posiekanym koperkiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy