Przepyszna zupa najlepiej przywraca siłę. Proponuję dziś ugotować go z wołowiną i pomidorkami koktajlowymi. Danie okazuje się bogate, a jednocześnie dość płynne. Bez ziemniaków, makaronu i innych dodatków do gęstości.
Składniki
- wołowina - 700 g
- pomidory koktajlowe - 300 g
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- liść laurowy - 2 kawałki
- czarny pieprz - 4 groszek
- sól - do smaku
- woda - 2 L
- koperek (do zgłoszenia) – pół
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę, obierz i pokrój na średniej wielkości kawałki.
Włóż mięso do garnka, dodaj liść laurowy, czarny pieprz, zimną wodę i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.
Obierz cebulę i wrzuć do garnka w całości. Gotuj przez 20 minut, Złap i wyrzuć.
Opłucz pomidory, obierz łodygi i wlej do rondla.
Dodaj sól, czosnek przepuszczony przez prasę i wyłącz po 4 minutach.
Podawaj zupę w głębokich talerzach, obficie posypując posiekanym koperkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy