Groszek jest również bardzo smaczną i piękną zupą. Zwłaszcza jeśli gotujesz go na bulionie z kurczaka i uzupełniasz innymi warzywami. Ponadto proponuję dodać puszkę pomidorów do własnego soku – dla koloru, smaku i różnorodności.
Składniki
- zielony groszek - 250 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- fasolka szparagowa - 120 g
- papryka - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 2 art.
- pomidory (we własnym soku) – 1 Bank
- śmietana - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj filet z kurczaka, zalej wodą i gotuj do miękkości.
Losowo rozdrobnij wszystkie warzywa, dodaj do kurczaka z groszkiem i zieloną fasolą i gotuj przez kolejne 10 minut.
Dodaj pomidory wraz z sokiem, koncentrat pomidorowy, śmietanę i przyprawy.
Wymieszaj zupę i gotuj przez kolejne 7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy