pierwsze dania 04.02.2022

zupa kukurydziana z warzywami

35 min
4 porcje
Zupa kukurydziana z warzywami
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Ta zupa kukurydziana z warzywami jest interesująca przede wszystkim ze względu na swoją konsystencję. Okazuje się bardzo gęsty i satysfakcjonujący, a następnie w przepisie powiem ci, jak to osiągnąć. Weź dowolny bulion według własnych upodobań-mięso, kurczak lub warzywa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj bulion i dodaj do niego drobno posiekane warzywa, z wyjątkiem kukurydzy. Gotuj przez 5-7 minut.

Zmiksuj blenderem około jednej trzeciej kukurydzy i szklankę bulionu z rondel.

Wlej to z powrotem do garnka i dodaj pozostałą kukurydzę.

Gotuj zupę przez kolejne 5 minut i dopraw do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy