dania główne 07.02.2022

Rolada z indyka z mozzarellą i szpinakiem

1 godz. 15 min.
4 porcje
Rolada z indyka z mozzarellą i szpinakiem
iaroshenko, stock.adobe.com
0

Sekretem tej bułki jest to, że jest więcej mozzarelli niż szpinaku. Najczęściej w nadzieniach-wręcz przeciwnie, ale dziś oferuję właśnie taki przepis. Rolada z indyka jest bardzo delikatna, zwłaszcza jeśli piecze się ją w folii w stosunkowo niskiej temperaturze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpakuj pierś z indyka, ubij i posyp przyprawami.

Posiekaj rozmaryn ze szpinakiem i ułóż na wierzchu, a na nich ułóż plasterki mozzarelli.

Zwinąć ciasną rolkę, owinąć folią i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez około godzinę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy