Sekretem tej bułki jest to, że jest więcej mozzarelli niż szpinaku. Najczęściej w nadzieniach-wręcz przeciwnie, ale dziś oferuję właśnie taki przepis. Rolada z indyka jest bardzo delikatna, zwłaszcza jeśli piecze się ją w folii w stosunkowo niskiej temperaturze.
Składniki
- pierś z indyka - 500 g
- szpinak - 0.5 pęczek
- rozmaryn - 2 gałązki
- Mozzarella - 160 g
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozpakuj pierś z indyka, ubij i posyp przyprawami.
Posiekaj rozmaryn ze szpinakiem i ułóż na wierzchu, a na nich ułóż plasterki mozzarelli.
Zwinąć ciasną rolkę, owinąć folią i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez około godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy