Nie potrzebujesz żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych, aby zrobić Dorado. Ta niedroga i prosta ryba jest odpowiednia nawet dla początkujących. Dzisiaj powiem Ci, jak upiec go w całości w piekarniku. Aby był jeszcze bardziej interesujący, proponuję krótko marynować go w sosie sojowym z sokiem z cytryny.
Składniki
- Dorado - 2 kawałki
- sos sojowy - 4 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sok z cytryny - 1 rzecz
- rozmaryn - 2 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wypatrosz i umyj rybę, natrzyj ją przyprawami. Wykonaj nacięcia w kształcie krzyża po bokach.
Wymieszaj sos sojowy, olej i trochę soku z cytryny. Marynuj Dorado przez 15-20 minut.
Pokrój cytrynę w plasterki i włóż do brzucha ryby. Połóż gałązki rozmarynu na wierzchu.
Piecz Dorado w piekarniku przez około 25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy