dania główne 26.01.2022

Dorado z sosem sojowym w piekarniku

50 min
4 porcje
Dorado z sosem sojowym w piekarniku
Alexey, stock.adobe.com
0

Nie potrzebujesz żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych, aby zrobić Dorado. Ta niedroga i prosta ryba jest odpowiednia nawet dla początkujących. Dzisiaj powiem Ci, jak upiec go w całości w piekarniku. Aby był jeszcze bardziej interesujący, proponuję krótko marynować go w sosie sojowym z sokiem z cytryny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wypatrosz i umyj rybę, natrzyj ją przyprawami. Wykonaj nacięcia w kształcie krzyża po bokach.

Wymieszaj sos sojowy, olej i trochę soku z cytryny. Marynuj Dorado przez 15-20 minut.

Pokrój cytrynę w plasterki i włóż do brzucha ryby. Połóż gałązki rozmarynu na wierzchu.

Piecz Dorado w piekarniku przez około 25 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy