Jedną z najbardziej niezwykłych bułek mięsnych, jakie próbowałem, jest Khanum. Dzisiaj powiem Ci, jak ugotować go samodzielnie, a nawet od razu z ziemniakami. Zrozumienie przepisów Zajęło mi trochę czasu, ale teraz mogę podzielić się sprawdzoną opcją.
Składniki
- mąka - 320 g
- woda - 130 ml
- sól - 0.5 łyżeczka
- wołowina - 400 g
- gruby brzuch - 50 g
- ziemniaki - 300 g
- cebula - 300 g
- mielona kolendra - 0.5 CZ. l.
- Zira - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagnieść miękkie ciasto z przesianej mąki, soli i Ciepłej Wody. Pozwól mu leżeć przez 20 minut.
Bardzo drobno posiekaj mięso, tłuszcz, ziemniaki i cebulę. Wymieszaj i dopraw.
Rozwałkuj połowę ciasta na cienką tortillę, równomiernie rozłóż nadzienie i zwiń ciasną cienką bułkę.
Zrób to samo z drugą połową.
Włóż bułkę ślimakiem do Mantis lub w inny sposób ugotuj ją w podwójnym bojlerze.
Gotuj Khanum na parze przez 40-45 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy