przekąski 02.07.2023

Rolada Khanum z mięsem i ziemniakami

2 godz. 0 min.
4 porcje
Bułka Khanum z mięsem i ziemniakami
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Jedną z najbardziej niezwykłych bułek mięsnych, jakie próbowałem, jest Khanum. Dzisiaj powiem Ci, jak ugotować go samodzielnie, a nawet od razu z ziemniakami. Zrozumienie przepisów Zajęło mi trochę czasu, ale teraz mogę podzielić się sprawdzoną opcją.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagnieść miękkie ciasto z przesianej mąki, soli i Ciepłej Wody. Pozwól mu leżeć przez 20 minut.

Bardzo drobno posiekaj mięso, tłuszcz, ziemniaki i cebulę. Wymieszaj i dopraw.

Rozwałkuj połowę ciasta na cienką tortillę, równomiernie rozłóż nadzienie i zwiń ciasną cienką bułkę.

Zrób to samo z drugą połową.

Włóż bułkę ślimakiem do Mantis lub w inny sposób ugotuj ją w podwójnym bojlerze.

Gotuj Khanum na parze przez 40-45 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy