przekąski 28.06.2023

julienne w tartaletkach z krewetkami

30 min
4 porcje
Julienne w tartaletkach z krewetkami
alex9500, stock.adobe.com
0

Pomimo tego, że klasyczna julienne jest najczęściej przygotowywana z kurczakiem lub indykiem, jest o wiele więcej nowoczesnych opcji. Niektóre przepisy mogą zawierać grzyby, warzywa, a nawet owoce morza. Właśnie taką julienne z krewetkami w tartaletkach przygotujemy dzisiaj.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę i czosnek i smaż na maśle przez kilka minut.

Dodaj krewetki i smaż przez kolejną minutę.

Wymieszaj mąkę z mlekiem i wlej tam również.

Dodaj połowę startego suluguni i przyprawy do smaku. Dusić, aż ser się rozpuści.

Włożyć do tartaletek, posypać pozostałym serem i w razie potrzeby udekorować krewetkami.

Wyślij tartaletki do piekarnika na 2-3 minuty w temperaturze 220 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy