dania główne 02.02.2022

Rolada z indyka z orzechami w piekarniku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada z indyka z orzechami w piekarniku
jen2215, stock.adobe.com
0

Bułka nadziewana posiekanymi orzechami wyróżnia się nie tylko niezwykłym smakiem, ale także teksturą. Aby filet z indyka nie rozpadł się w tym procesie, zawiąż go specjalną nicią kulinarną przeznaczoną do pieczenia w piekarniku.

Składniki

  • pierś z indyka - 600 g
  • orzechy - 120 g
  • Zieleń - 4 gałązki
  • czosnek - 5 ząbki
  • przyprawy i przyprawy - 2 art.
  • oliwa z oliwek - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój i rozłóż pierś książką. Uderz w jedną stałą warstwę.

Drobno posiekaj zioła z czosnkiem i grubo posiekaj orzechy.

Rozłóż farsz losowo na indyku i zwiń ciasną bułkę.

Zawiąż go sznurkiem, natrzyj przyprawami i skrop oliwą z oliwek.

Piecz roladę z indyka w piekarniku przez około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy