Bułka nadziewana posiekanymi orzechami wyróżnia się nie tylko niezwykłym smakiem, ale także teksturą. Aby filet z indyka nie rozpadł się w tym procesie, zawiąż go specjalną nicią kulinarną przeznaczoną do pieczenia w piekarniku.
Składniki
- pierś z indyka - 600 g
- orzechy - 120 g
- Zieleń - 4 gałązki
- czosnek - 5 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój i rozłóż pierś książką. Uderz w jedną stałą warstwę.
Drobno posiekaj zioła z czosnkiem i grubo posiekaj orzechy.
Rozłóż farsz losowo na indyku i zwiń ciasną bułkę.
Zawiąż go sznurkiem, natrzyj przyprawami i skrop oliwą z oliwek.
Piecz roladę z indyka w piekarniku przez około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy