kompot z czerwonej i czarnej porzeczki na zimę

30 min
4 porcje
Kompot z czerwonej i czarnej porzeczki na zimę
shabbydecor, stock.adobe.com
0

Wszystkim miłośnikom porzeczek zawsze radzę mieszać ze sobą czerwone i czarne porzeczki. W ten sposób uzyskuje się jeszcze jaśniejszy i bogatszy smak. I jest to po prostu wygodne, gdy jest trochę tego i trochę tego. Mówię na przykładzie ulubionego kompotu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jagodę i włóż do czystych, suchych słoików.

Zalej wrzącą wodą i osusz przez 5-7 minut pod pokrywkami.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i ponownie zagotuj.

Ponownie napełnij jagodę i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy