półfabrykaty na zimę
12.04.2023
galaretka Agrestowa z pomarańczą przez maszynkę do mięsa
45 min
4 porcje
Najłatwiejszym sposobem na zrobienie galaretki agrestowej z pomarańczą jest użycie maszynki do mięsa. Pozwala uzyskać maksymalny sok z jagód i owoców, co zapewnia bogaty smak i aromat przedmiotu obrabianego. To idealny deser dla miłośników słodko-kwaśnych smaków.
Składniki
- agrest - 1 kg
- pomarańczowy - 500 g
- cukier - 1 kg
- żelatyna - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz miąższ pomarańczy, odetnij ogony agrestu i przepuść wszystko przez maszynę do mięsa.
Przetrzyj przez sito i dodaj cukier.
Namocz żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.
Zagotuj agrest, gotuj przez 10 minut i zdejmij z ognia.
Dodaj żelatynę, wymieszaj i zwiń galaretkę w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy