truskawki w syropie na zimę

25 min
18 porcji
Truskawki w syropie na zimę
Loraliu, stock.adobe.com
0

Nauka robienia pysznego dżemu nie jest trudna. Potrzeba trochę cierpliwości, wysokiej jakości produktów i sprawdzonej receptury. Właśnie taki dzisiaj powiem. Truskawki w syropie można podawać z wypiekami, dodawać do deserów i jeść po prostu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz truskawki, wlej 1,5 kg cukru i odłóż na bok na 5-6 godzin.

W dużym rondlu zagotuj wodę z pozostałym cukrem.

Wlej truskawki do syropu i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Rozłóż gorący dżem na wysterylizowanych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy