kompot truskawkowy bez cukru na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kompot truskawkowy bez cukru na zimę
Nadezhda, stock.adobe.com
0

Truskawki to idealna jagoda do robienia kompotów bez cukru. Tylko dlatego, że jest dojrzała i odpowiednio dobrana, sama w sobie jest wystarczająco słodka. Mówię Ci, jak przygotować wszystko poprawnie, aby zdrowy napój cieszył Cię przez całą zimę.

Składniki

  • truskawka - 600 g
  • woda - 2.5 L
  • kwas cytrynowy - 1 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj truskawki, oderwij kucyki i włóż do sterylnego słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw do ostygnięcia pod pokrywką.

Odcedź i ponownie zagotuj.

Wlej kwas cytrynowy do słoika, wlej wrzącą wodę i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy