desery 22.01.2022

klasyczny przepis na serniki

30 min
4 porcje
Klasyczny przepis na serniki
Anna81, stock.adobe.com
0

Jeśli nie masz serników, użyj następującego klasycznego przepisu. Ciasto jest delikatne, miękkie, a jednocześnie doskonale zachowuje swój kształt. Dodatkowo półfabrykaty serowe przed smażeniem można obtoczyć w mące lub płatkach kokosowych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj twaróg przez sito. Dzięki temu serniki okażą się delikatne i przewiewne.

Dodaj ubite jajko, sól, cukier, wanilinę, proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Dokładnie ugniataj masę, aż będzie gładka.

Nabierz łyżką trochę masy twarogowej, uformuj rękami okrągły kotlet i połóż na rozgrzanej patelni z olejem.

Smażyć na złoty kolor z obu stron i ułożyć na papierowej serwetce. Powtórz kroki z resztą ciasta.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy