W przypadku tego przepisu radzę wziąć ananasy w puszkach, ponieważ są delikatniejsze i słodsze. Serniki są jeszcze bardziej miękkie, a ich smak może zaskoczyć nawet wymagających smakoszy. A dzieci będą zachwycone smakołykiem!
Składniki
- twaróg - 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier - 2 art.
- Skórka z cytryny - 1 art.
- ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
- mąka - 5 art.
- ananas (w puszkach) – 3-4 kółko
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj twaróg z jajkami, aż będzie gładki.
Dodaj cukier, ekstrakt waniliowy i skórkę i jeszcze raz wymieszaj. Na koniec dodaj przesianą mąkę.
Drobno posiekaj ananasy i wyślij do ciasta.
Uformuj serniki mokrymi rękami i smaż na średnim ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy