Słodkie egzotyczne Mango nadaje sernikom niezwykły smak. Ale pamiętaj, aby wybrać dojrzały owoc, w przeciwnym razie będzie zbyt twardy i zielny. Takie urocze serniki są dobre nawet bez miodu lub dżemu.
Składniki
- twaróg - 250 g
- Mango - 0.5 kawałki
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka kokosowa - 1 art.
- olej kokosowy - 2 art.
- substytut cukru (erytrytol) – 1 art.
- mąka ryżowa - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz twaróg, substytut cukru, jajko i mąkę kokosową. Pozostaw ciasto na 20 minut.
Zwinąć małe kulki i włożyć do każdej z nich kawałek Mango. Uformuj serniki.
Obtocz serniki w mące ryżowej i usmaż na oleju kokosowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy