Brownie to klasyczny amerykański deser. Ma dużo czekolady, cukru i mąki. Nie brzmi to zbyt zdrowo, ale jest bardzo smaczne. Jeśli nie chcesz odmawiać sobie przyjemności, ale uważaj na jedzenie – proponuję ugotować brownie PP.
Składniki
- jaja kurze - 2 kawałki
- kakao - 100 g
- miód - 10 g
- woda - 300 ml
- orzechy laskowe - 80 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej kakao wodą i zagotuj w łaźni wodnej. W razie potrzeby dodaj substytut cukru.
Oddziel żółtka od białek, dodaj żółtka do kakao i ubij. Dodaj tam miód.
Ubij białka na szczyty i delikatnie włóż do mieszanki czekoladowej. Dodaj posiekane orzechy laskowe.
Wlać masę do formy i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 stopni przez 10 minut.
Niech brownie ostygnie i pozostaw na noc w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy