sałatki 22.01.2022

tajska sałatka z funchozy, konserw rybnych i warzyw

20 min
5 porcji
Tajska sałatka z funchozy, konserw rybnych i warzyw
jobrestful, stock.adobe.com
0

W kuchni tajskiej takie potrawy są uważane za codzienne. Jakich przepisów na ten temat nie ma! Wszystkie łączą prostotę, szybkość i harmonijny smak. Oferuję doskonałą opcję sałatki azjatyckiej. Jest umiarkowanie ostry i aromatyczny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka i odstaw, aby płyn spłynął.

Przetwory rybne dobrze zetrzyj widelcem.

Pokrój pomidory, zieloną cebulę, obraną paprykę i fioletową cebulę.

Zetrzyj marchewki, rozerwij liście sałaty rękami.

W osobnym pojemniku połącz ocet ryżowy, sos rybny, olej i czosnek przepuszczony przez prasę.

Dodaj cukier, sól i mielony imbir. Wymieszaj i poczekaj, aż kryształy się rozpuszczą.

Wymieszaj funchozę, warzywa, konserwy rybne i liście sałaty.

Wlej przygotowany dressing i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy