Funchoza to świetna baza do każdej sałatki inspirowanej Azją, ponieważ jest szybka w przygotowaniu i dobra na zimno. Tym razem proponuję uzupełnić go świeżymi ogórkami i paluszkami krabowymi. A co jeszcze możesz dodać-powiem dalej.
Składniki
- Funchoza - 100 g
- paluszki krabowe - 150 g
- daikon - 100 g
- ogórki - 2 kawałki
- Sezam - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj funchozę wrzątkiem zgodnie z instrukcją.
Podziel paluszki krabowe na cienkie włókna i zetrzyj daikon na koreańskiej tarce.
Pokrój ogórki na cienkie plasterki lub zetrzyj je również na koreańskiej tarce.
Polej sałatkę sosem sojowym i posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy