Stół noworoczny zawsze chcesz urządzić w wyjątkowy sposób. Dlatego dzisiaj proponuję podawać śledzie pod futrem porcjami w filiżankach. Sałatka wygląda pięknie, reprezentacyjnie, a ponadto jest przechowywana dłużej!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Buraki, ziemniaki i marchewki opłucz, zalej zimną wodą i gotuj do miękkości.
Śledź i cebulę pokroić w drobną kostkę. Zetrzyj jajka i gotowane warzywa.
Ułóż w szerokich szklankach warstwy swalu, marchwi, jajek i ziemniaków. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.
Dodaj śledzie, cebulę, ziemniaki i jajka. Ponownie posyp solą, pieprzem i posmaruj majonezem.
Na wierzch ułóż marchewki, buraki i warstwę majonezu.
Udekoruj gotową sałatkę ziołami i wstaw do lodówki na 1,5 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy