sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem w filiżankach

1 godz. 0 min.
4 porcje
Śledź pod futrem w filiżankach
nastyakamyshevastock.adobe.com
0

Stół noworoczny zawsze chcesz urządzić w wyjątkowy sposób. Dlatego dzisiaj proponuję podawać śledzie pod futrem porcjami w filiżankach. Sałatka wygląda pięknie, reprezentacyjnie, a ponadto jest przechowywana dłużej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Buraki, ziemniaki i marchewki opłucz, zalej zimną wodą i gotuj do miękkości.

Śledź i cebulę pokroić w drobną kostkę. Zetrzyj jajka i gotowane warzywa.

Ułóż w szerokich szklankach warstwy swalu, marchwi, jajek i ziemniaków. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.

Dodaj śledzie, cebulę, ziemniaki i jajka. Ponownie posyp solą, pieprzem i posmaruj majonezem.

Na wierzch ułóż marchewki, buraki i warstwę majonezu.

Udekoruj gotową sałatkę ziołami i wstaw do lodówki na 1,5 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy