Ta piękna sałatka warzywna z kilkoma rodzajami fasoli w puszkach spodoba się miłośnikom złożonych, wieloskładnikowych potraw. Jednocześnie jest przygotowywany bardzo łatwo i szybko, a wszystkie subtelności i tajemnice opowiem dalej w przepisie.
Składniki
- czerwona fasola (puszka) – 100 g
- fasola (puszka) – 100 g
- kukurydza (puszka) – 150 g
- fasolka szparagowa - 100 g
- Mieszanka sałatek - 160 g
- pomidory - 2 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 3 art.
- ocet balsamiczny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj zieloną fasolkę przez kilka minut, aby zmiękła.
Opłucz fasolę w puszkach.
Losowo pokrój ogórki, pomidory i paprykę, wymieszaj wszystkie składniki.
Dopraw sałatkę oliwą z oliwek i balsamikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy