Sałatkę z krewetkami, awokado i ogórkiem można przygotować w 15 minut. Wyślij go na kolejne 10 minut do lodówki i podawaj. Wszystkie składniki zostaną wymieszane i zapewnią kulinarne doznania smakowe.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść krewetki. Drobno posiekaj czosnek i wyślij na rozgrzaną patelnię z olejem roślinnym. Dobrze smaż krewetki na złoty kolor, ale nie prześwietlaj, aby nie stały się gumowate.
Awokado pokrój w kliny i skrop sokiem z limonki lub cytryny. Dzięki temu awokado pozostanie jasnozielone. Umyj ogórek i pokrój w półpierścienie.
Połącz sałatkę. W salaterce połącz sałatkę, awokado, ogórek i krewetki. Dodaj ser, olej roślinny. Sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszaj i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy