Jeśli lubisz brać klasyczną bazę warzywną i dodawać coś na wierzchu, wypróbuj tę opcję z konserwami rybnymi. Sama ryba może być absolutnie dowolna – od saury i sardynek po łososia lub tuńczyka.
Składniki
- konserwy rybne - 2 banki
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- cebula - 1 rzecz
- oliwki - 1 garść
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 150 G
- rzodkiewka - 150 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ocet balsamiczny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój cebulę, ogórki i rzodkiewki.
Losowo pokrój wiśnie i dodaj mieszankę sałatkową.
Dodaj oliwki i posiekane przetwory rybne do sałatki.
Dopraw wszystko oliwą z oliwek i balsamikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy