pomidory z czosnkiem i papryką na zimę

1 godz. 10 min.
4 porcje
Pomidory z czosnkiem i papryką na zimę
nadya, stock.adobe.com
0

Każdy ma swoje preferencje, jeśli chodzi o konserwację i Półfabrykaty. Na przykład wolę zwijać pomidory z czosnkiem i papryką. Daje to solance jeszcze bardziej wyrazisty smak i okazuje się znacznie bardziej udany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj paprykę, podziel czosnek na ząbki, umyj pomidory i włóż wszystko do sterylnych słoików.

Dodaj parasole koperkowe i przyprawy i zalej wszystko wrzącą wodą.

Pozostaw pomidory na 10 minut, odcedź i ponownie zagotuj.

Ponownie napełnij, pozostaw na kolejne 10 minut i ponownie spuść wodę.

Dodaj do niego sól, cukier i ocet, zagotuj, ponownie wlej warzywa i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy