Każdy ma swoje preferencje, jeśli chodzi o konserwację i Półfabrykaty. Na przykład wolę zwijać pomidory z czosnkiem i papryką. Daje to solance jeszcze bardziej wyrazisty smak i okazuje się znacznie bardziej udany.
Składniki
- pomidory - 2 kg
- papryka - 800 g
- czosnek - 1 Głowa
- koperek - 3-4 parasolka
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- liść laurowy - 3-4 kawałki
- Goździk - 1 łyżeczka
- woda - 1.5-2 l
- cukier - 100 g
- sól - 45 g
- ocet - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj paprykę, podziel czosnek na ząbki, umyj pomidory i włóż wszystko do sterylnych słoików.
Dodaj parasole koperkowe i przyprawy i zalej wszystko wrzącą wodą.
Pozostaw pomidory na 10 minut, odcedź i ponownie zagotuj.
Ponownie napełnij, pozostaw na kolejne 10 minut i ponownie spuść wodę.
Dodaj do niego sól, cukier i ocet, zagotuj, ponownie wlej warzywa i zwiń słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy