język teściowej z cukinii i bakłażana na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Język teściowej z cukinii i bakłażana na zimę
muh23, stock.adobe.com
0

Przekąska o nazwie język teściowej od dawna jest tak lubiana przez wszystkich, że przygotowuje ją większość miłośników zimowych preparatów. Istnieją różne przepisy i odmiany-z bakłażana i nie tylko. Tym razem dodamy trochę więcej cukinii.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój cukinię i bakłażana.

Przełóż pozostałe warzywa przez maszynkę do mięsa i dodaj olej, sól, cukier i ocet.

Gotuj puree warzywne przez 20 minut na średnim ogniu.

Włóż do niego bakłażany i cukinię i gotuj przez kolejne pół godziny.

Zwiń język teściowej w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy