Mówię Ci, jak zrobić pikantne i pikantne kimchi z kapusty pekińskiej. Po prostu nie można odmówić takiej sałatki! Cały sekret tkwi w zestawie przypraw i przypraw, a następnie eksperymentuj dla przyjemności.
Składniki
- kapusta pekińska - 1,5 kg
- marchew - 1 rzecz
- kolendra - 0,5 pęczek
- czosnek - 6 ząbki
- mielona czerwona papryka - 6 łyżeczka
- sól - 120 g
- woda - 2 L
- cukier - 1 CZ. l.
- kolendra - 1,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozpuść sól we wrzącej wodzie, pozwól solance ostygnąć i zalej grubo posiekaną kapustą pekińską.
Pozostaw ją pod prasą w temperaturze pokojowej na noc.
Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce, posiekaj kolendrę i przełóż czosnek przez prasę.
Wyjmij kapustę z solanki, wymieszaj z resztą składników i dodaj cukier z przyprawami.
Ułóż kimchi w słoikach, wlej trochę solanki i przykryj pokrywkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy