Sałatka kimchi na zimę

40 min
4 porcje
Sałatka kimchi na zimę
Sa Scha, stock.adobe.com
0

Mówię Ci, jak zrobić pikantne i pikantne kimchi z kapusty pekińskiej. Po prostu nie można odmówić takiej sałatki! Cały sekret tkwi w zestawie przypraw i przypraw, a następnie eksperymentuj dla przyjemności.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpuść sól we wrzącej wodzie, pozwól solance ostygnąć i zalej grubo posiekaną kapustą pekińską.

Pozostaw ją pod prasą w temperaturze pokojowej na noc.

Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce, posiekaj kolendrę i przełóż czosnek przez prasę.

Wyjmij kapustę z solanki, wymieszaj z resztą składników i dodaj cukier z przyprawami.

Ułóż kimchi w słoikach, wlej trochę solanki i przykryj pokrywkami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy