kawior z papryki i bakłażana na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z bułgarskiej papryki i bakłażana na zimę
Deno, stock.adobe.com
0

Kawior warzywny jest dobry ze względu na swoją różnorodność przy maksymalnej łatwości przygotowania. Technologia pozostaje taka sama, ale możesz eksperymentować ze składnikami według własnego gustu. Złap niesamowitą przekąskę z papryki i bakłażana na zimę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Nakłuj bakłażana widelcem i piecz je z papryką w piekarniku przez około 20-30 minut, aż ugotują się w 200 stopniach.

Włóż je do torby, pozwól im trochę ostygnąć, a następnie zdejmij skórkę.

Przełóż przez maszynę do mięsa.

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż przez 10 minut na oleju.

Dodaj pomidora i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj warzywa, cukier i sól, gotuj wszystko razem przez 15-20 minut i wlej ocet.

Zwiń kawior w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy