dżem-pięć minut czerwonej kaliny z pestkami

20 min
6 porcji
Dżem
ansyvan, stock.adobe.com
0

Dżem-pięć minut czerwonej kaliny to idealna opcja, gdy nie ma czasu na gotowanie i wirowanie dżemu. Można go gotować bezpośrednio z pestkami, długo trzyma się w lodówce i gotuje bardzo szybko. A ile witamin jest przechowywanych w jagodach!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dobrze opłucz jagody, pozwól wodzie spłynąć. Następnie przetrzyj jagody widelcem przez sito, aby dobrze oddały sok i wymieszaj z ciastem.

Dodaj cukier do jagód i dobrze wymieszaj.

Włóż dżem do słoików, zamknij pokrywkę i wyślij do lodówki. Dobrze jest zjeść taki dżem z herbatą, posmarować chlebem lub dodać do wypieków.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy