Cole slow to sałatka z jarmużu z innymi warzywami i dressingiem na bazie śmietany lub majonezu. Proponuję ugotować go z czerwonej kapusty z jogurtem-wspaniała opcja dietetyczna na każdy dzień. A dzięki pięknemu odcieniu ozdobi świąteczny stół!
Składniki
- czerwona kapusta - 300 g
- marchew - 150 g
- jogurt - 5 art.
- musztarda Dijon - 2 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę tak drobno, jak to możliwe i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Wymieszaj warzywa i wyciśnij je lekko rękami. Odcedź nadmiar soku.
Wymieszaj jogurt, musztardę Dijon i wszystkie przyprawy.
Dopraw sałatkę tym dressingiem i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy