
Kurczak z majonezem i czosnkiem pieczony w piekarniku zawsze okazuje się soczysty i aromatyczny. Aby była jeszcze delikatniejsza, możesz pozwolić jej marynować przez kilka godzin lub nawet w nocy.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj kurczaka, odetnij nadmiar. Pokrój duże kawałki na kawałki i włóż do miski.

Dodaj sól i przyprawy do kurczaka.

Dodaj majonez o dowolnej zawartości tłuszczu i czosnek zmiażdżony w dowolny sposób. Wymieszaj wszystko i pozwól mu się marynować. Jeśli nie ma czasu, możesz przejść do następnego kroku.

Przenieś kawałki kurczaka do naczynia do pieczenia. Wyślij do gorącego piekarnika i piecz przez 25-30 minut w 180 stopniach.

Wyjmij gotowego kurczaka z piekarnika i pozwól mu trochę ostygnąć.

Podawaj danie ze świeżymi ziołami, warzywami lub piklami.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy