dania główne
22.01.2022
zapiekanka z rodzynkami twarogowymi w powolnej kuchence
1 godz. 20 min.
4 porcje
W powolnej kuchence nawet dziecko może ugotować pyszną zapiekankę z twarogu. Idealna temperatura i równomierne ogrzewanie tworzą doskonałe warunki dla tego dania. Jeśli chodzi o sam test, tutaj wszystko jest niezwykle proste.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz rodzynki wrzącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku.
Zmiel twaróg w blenderze, aż będzie gładki.
Trzepaczką lub mikserem ubij jajka z cukrem i solą.
Wymieszaj ubite jajka, śmietanę, twarożek, rodzynki, semolinę i wanilinę. Pozostaw masę na 8-10 minut, aby semolina miała czas na pęcznienie.
Posmaruj miskę multicookera masłem, ułóż twaróg i spłaszcz.
Włącz tryb "pieczenia"na 30 minut. Po sygnale dźwiękowym, bez otwierania pokrywy, aktywuj program "ogrzewanie" na kolejne 30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy