Naleśniki nie zawsze są bujne i piękne. Aby wyeliminować wszelkie spadki, skorzystaj z tego przepisu! Ciasto zaskoczy miękkością i pięknem. Pamiętaj, że rośnie silnie, więc zostaw więcej wolnego miejsca na patelni.
Składniki
- zsiadłe mleko (ciepły) – 400 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka owsiana - 150 g
- mąka - 150 g
- miód - 50 g
- esencja waniliowa - 2 krople
- soda spożywcza - 1 łyżeczka
- sól - na czubku noża
- Olej roślinny (do smażenia) – 80 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz ciepłe zsiadłe mleko, sodę, miód i sól.
Dodaj jajko, oba rodzaje mąki i esencję waniliową. Pod względem gęstości ciasto powinno wyglądać jak tłusta śmietana.
Rozgrzej olej na patelni, wyłóż łyżką małe wyspy ciasta i smaż przez 2 minuty z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy