dania główne 16.08.2022

kasza jęczmienna ze śmietaną pod serem

1 godz. 0 min.
2 porcje
Owsianka jęczmienna ze śmietaną pod serem
Lyudmila, stock.adobe.com
0

Nawet początkujący kucharz poradzi sobie z gotowaniem owsianki jęczmiennej w piekarniku. Proponuję nieco urozmaicić podstawowy przepis i dodać trochę śmietany i sera. I nie zapomnij o swoich ulubionych przyprawach do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jęczmień i zalej wrzącą wodą przez 7-10 minut. Wrzuć do durszlaka i włóż do kokilek.

Dopraw kaszę i polej śmietaną.

Posyp tartym serem.

Gotuj owsiankę w piekarniku przez 45 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy