Taki sos pomidorowy przypomina trochę lecho. A jeśli dodasz więcej warzyw, całkiem pasuje do pełnego przystawki. Chociaż wolę gotować go jako sos i podawać takie klopsiki z ziemniakami lub ryżem.
Składniki
- mięso mielone - 700 g
- papryka - 350 g
- pomidory - 350 g
- cebula - 300 g
- ryż - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- Zieleń - 5 gałązki
- bulion mięsny - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel połowę cebuli w blenderze i wyślij do mięsa mielonego.
Ugotuj ryż do połowy ugotowany i dodaj tam.
Dopraw mięso mielone, dobrze wymieszaj i uformuj klopsiki.
Pokrój paprykę i pozostałą cebulę i smaż przez kilka minut.
Posiekaj obrane pomidory w blenderze, zalej warzywa, dodaj bulion i zagotuj.
Włóż klopsiki do warzyw i gotuj na małym ogniu, aż będą ugotowane.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy