dania główne 16.06.2022

zapiekanka z twarogu ze skórką i rodzynkami

1 godz. 10 min.
4 porcje
Zapiekanka z twarogu ze skórką i rodzynkami
qwartm, stock.adobe.com
0

Najbardziej delikatna i przewiewna zapiekanka z twarogu w powolnej kuchence jest uzyskiwana zgodnie z tym przepisem. Proponuję tym razem zatrzymać się na klasyku i dodać rodzynki i pachnącą skórkę z cytryny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij semolinę mlekiem i pozostaw na 7-10 minut. Równolegle namocz rodzynki w gorącej wodzie.

Ubij twarożek, cukier, wanilinę i żółtka za pomocą blendera. Wymieszaj z semoliną.

Ubij osobno białka solą na szczyty i wprowadź do twarogu.

Dodaj tam suszone rodzynki.

Nasmaruj miskę multicookera, włóż masę twarogową i gotuj przez 50-60 minut w trybie "Pieczenie".

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy