dania główne 22.01.2022

steki z indyka

20 min
2 porcje
Steki z indyka
mizina, stock.adobe.com
0

Mięso z indyka jest uważane za dietetyczne, dlatego często wybierane jest przez tych, którzy przestrzegają diety. Możesz gotować ptaka, jak chcesz: smażyć, gotować, dusić i piec w piekarniku. Szczególnie smaczne są steki z indyka. Opowiadam przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pierś z indyka, osusz i pokrój w steki.

Roztop masło na patelni, ułóż steki i smaż na dużym ogniu przez 1 minutę z każdej strony.

Zetrzyj mieszankę papryki w moździerzu, wymieszaj z solą i posyp steki.

Zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne 2 minuty z każdej strony. Po wyłączeniu ognia pozostaw mięso pod przykryciem na 10 minut.

Ułóż gotowe steki na desce do serwowania i posyp rozmarynem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy