pieczenie 31.03.2022

Pizza z papryką na patelni

20 min
4 porcje
Pizza z papryką na patelni
naviya, stock.adobe.com
0

Czy wiesz, że świetną pizzę można zrobić nie tylko w piekarniku, ale także na patelni? Jest to szybka i wygodna opcja na co dzień, a smak nie jest gorszy. A jednocześnie oferuję wersję swojego ulubionego nadzienia z papryką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj pieczarki i smaż, aż wilgoć wyparuje.

Zetrzyj ser i losowo pokrój pozostałe składniki nadzienia.

Ubij śmietanę, majonez, jajka i mąkę, aż się połączą. Wlać ciasto na patelnię.

Rozłóż nadzienie, posyp wszystko startym serem, przykryj i gotuj pizzę przez 10-12 minut na średnim ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy