pieczenie 13.12.2022

Charlotte z gruszkami

40 min
8 porcji
Charlotte z gruszkami
Anna Musina, stock.adobe.com
0

W naszej rodzinie wszyscy uwielbiają tradycyjne niemieckie wypieki, a mianowicie Charlotte. Wszystko dlatego, że możesz użyć zupełnie innych owoców. Jednym z naszych ulubionych jest gruszka Charlotte, wspaniały deser na jesienne dni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dla pysznej Charlotte ważne jest, aby zrobić ciasto biszkoptowe. Rozbij jajka, dodaj do nich cukier i ubij mikserem, aż podwoi się.

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i przesiej, aby mąka nabrała powietrza. Więc ciasto będzie przewiewne.

Dodaj mąkę do jajek partiami, nie przestawaj ubijać, aż mąka się skończy, a ciasto będzie elastyczne i gładkie.

Opłucz gruszki, pokrój na pół i usuń środek. Pokrój w cienkie plasterki.

Weź naczynie do pieczenia, przykryj spód pergaminem. Wlej połowę ciasta na dno formy, a następnie połóż gruszki i napełnij drugą połową ciasta.

Piecz Charlotte w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180 ° C. Gdy Charlotte będzie gotowa, nie spiesz się, aby wyjąć ją z formy. Pozostaw go tam na 15 minut i ostudź. Następnie wyjmij na talerz i posyp cukrem pudrem.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy