marynowane jabłka z octem na zimę

25 min
6 porcji
Marynowane jabłka z octem na zimę
Mallivan, stock.adobe.com
0

Nie musisz mieć rozległej wiedzy kulinarnej, aby przygotować marynowane jabłka z octem. Skorzystaj z tego przepisu, a z łatwością odniesiesz sukces. Słodko-kwaśne owoce można po prostu jeść lub podawać z grillowanym mięsem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść przyprawy i jabłka w słoikach.

Napełnij górę wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i pozostaw do ogrzania na pół godziny.

Odcedź do rondla, dodaj cukier i sól.

Gotuj przez 2 minuty, wlej do słoików z jabłkami i odłóż na bok na 30 minut.

Odcedź do rondla, ponownie zagotuj i dodaj ocet.

Wlej wrzącą marynatę do słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy