Nie musisz mieć rozległej wiedzy kulinarnej, aby przygotować marynowane jabłka z octem. Skorzystaj z tego przepisu, a z łatwością odniesiesz sukces. Słodko-kwaśne owoce można po prostu jeść lub podawać z grillowanym mięsem.
Składniki
- jabłka - 2 kg
- liść laurowy - 3 kawałki
- ziele angielskie - 2 groszek
- czarny pieprz - 4 groszek
- ocet jabłkowy - 3 art.
- cukier - 180 g
- sól - 60 g
- woda - 2 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść przyprawy i jabłka w słoikach.
Napełnij górę wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i pozostaw do ogrzania na pół godziny.
Odcedź do rondla, dodaj cukier i sól.
Gotuj przez 2 minuty, wlej do słoików z jabłkami i odłóż na bok na 30 minut.
Odcedź do rondla, ponownie zagotuj i dodaj ocet.
Wlej wrzącą marynatę do słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy