dżem - pięć minut tarniny bez pestek

25 min
5 porcji
Dżem
Markus, stock.adobe.com
0

Często ciernie są niezasłużenie pozbawione uwagi, rozpraszane przez inne owoce i jagody. Niemniej jednak nie ma nic do porównania z cierpkim, kwaśnym smakiem. Proponuję naprawić sytuację i przygotować dżem z cierni-pięć minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Tarnina dokładnie spłucz pod bieżącą wodą. Za pomocą noża usuń pestki.

Włóż tarninę do rondla, przykryj cukrem i pozostaw na 4 godziny w temperaturze pokojowej.

Umieść patelnię na małym ogniu, gotuj przez 7 minut po ugotowaniu i odstaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej na 4-5 godzin.

Ponownie podpal patelnię i gotuj przez 7 minut. Włóż do przygotowanego pojemnika, zamknij pokrywki i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy