Każdego lata moi przyjaciele i ja jedziemy do lasu, aby zbierać borówki brusznicy. Staram się zrobić z niego więcej zapasów na zimę. Suszę, zamrażam, gotuję dżemy i dżemy. A w naszej rodzinie wszyscy uwielbiają dżem z borówki brusznicy z cynamonem i goździkami. Dzielę się z Tobą przepisem.
Składniki
- borówka brusznica - 2 kg
 - cynamon - 2 kije
 - Goździk - 3 kawałki
 - cukier - 1 kg
 - kwas cytrynowy - na czubku noża
 - woda - 200 ml
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przykryj Borówki brusznicą cukrem i odłóż na bok na 1 godzinę.
Dodaj wodę, cynamon, goździki i gotuj przez 10 minut.
Dodaj kwas cytrynowy, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy