Adjika pomidorowa z chrzanem i czosnkiem bez gotowania

20 min
10 porcji
Adżika z pomidorów z chrzanem i czosnkiem bez gotowania
New Africa, stock.adobe.com
0

Ten przepis spodoba się koneserom kuchni gruzińskiej. Pikantna adjika z pomidorów z chrzanem i czosnkiem jest przygotowywana bez gotowania, dzięki czemu witaminy i składniki odżywcze są maksymalnie zachowane. Taki przedmiot należy przechowywać wyłącznie w lodówce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i korzeń chrzanu. Rozłóż czosnek na ząbki i obierz.

Zmiel półfabrykaty w blenderze lub przepuść przez maszynkę do mięsa.

Dodaj masło, cukier, sól, przyprawy i dobrze wymieszaj.

Włóż Adjikę do czystych, suchych słoików, szczelnie zamknij pokrywkami i przechowuj w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy