kawior z pieczonego bakłażana na zimę

1 godz. 0 min.
12 porcji
Kawior z pieczonego bakłażana na zimę
Olesia Sarycheva, stock.adobe.com
0

Wczesną jesienią, w okresie zbierania warzyw, nie przegap okazji, aby przygotować niesamowity kawior z pieczonego bakłażana na zimę. Każdy może poradzić sobie z tym zadaniem. Wszystkie szczegóły podaję dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż całe bakłażany na wyłożonej blasze do pieczenia i piecz przez 30 minut w 200 stopniach.

Drobno posiekaj pomidory, schłodzony bakłażan, obraną cebulę i paprykę.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj paprykę i gotuj przez 10 minut.

Dodaj pomidory, bakłażany, przyprawy i sól. Dusić wszystko razem przez 15 minut na małym ogniu.

Wlej ocet, wymieszaj i wyłącz ogrzewanie.

Włóż kawior do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy