kompot z pigwy na zimę bez sterylizacji

30 min
1 porcja
Kompot z pigwy na zimę bez sterylizacji
0

Najlepszym sposobem na zaopatrzenie się w zdrowe napoje na zimę jest zwijanie różnych kompotów w puszkach. Na przykład taki kompot z pigwy. Może być spożywany zarówno na ciepło, jak i na zimno, a także jako baza do robienia galaretek i innych deserów.

Składniki

  • pigwa - 400 g
  • woda - 2.5 L
  • cukier - 200 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pigwę w plasterki i włóż do czystego słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Odcedź tę wodę i zagotuj ją ponownie, ale z cukrem.

Wlej pigwę i zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy